Jubileumsite – Pieter Maritz – 75 jaar

Vette Haas – Kampvuur Blond.

Al 75 jaar heeft de vette haas het zwaar te verduren bij onze scoutinggroep. Na 75 jaar verdient deze gevulde zak een beetje waardering. Ter ere van het 75 jarige jubileum is er besloten om een echt scoutingbiertje te brouwen en deze te vernoemen naar de Vette Haas. Achter de schermen is in samenwerking met Brouwerij Ghoplin uit Veenendaal een heerlijk blond biertje gebrouwen. Dit biertje kent de smaken die bij een gemiddeld scoutingavontuur thuis horen. Het biertje is goed doordrinkbaar en perfect voor bij het kampvuur. De smaak rook komt ook goed terug door de gebranden ingredienten die gebruik zijn in het bier. De brouwer heeft het bier voorzien van een vleugje havermout dit geeft het biertje een zoete smaak. 

Het biertje is eenmalig te verkrijgen en OP = OP. Speciaal voor het jubileum is er 700 liter gebrouwen. Dit is goed voor 2000 blonde biertjes. De eerste 75 bierkratjes die worden verkocht zullen worden voorzien van een echte houtenbierkratje.

De verkoopactie met de Vette Haas is een eenmalige actie. Op = op. Ook is het oogpunt om geen winst te maken met de verkoop. We hopen dat u geniet van het biertje!

Geniet en Proost!

 

 

 

  • BIER VOORRAAD | OP=OP 0% 0%

Bierkrat (20st.) – €38.99

Bestel gelijk een kratje van je nieuwe lievelingsbiertje.
De eerste 75 kratjes die worden verkocht zijn hand gemaakte houten kratjes.
Op=OP

UITVERKOCHT

Six-pack (6st.) – €12.50

De Vette Haas drink je niet alleen. Neem een sixpack mee naar het kampvuur en geniet van de rokerige smaak.

Proost!
Op=Op

UITVERKOCHT

De verkoop van de Vette Haas heeft geen winstoogmerk.

N.a.v. de persconferentie van 13-10-2020 zijn de tijden van de ophaaldata gewijzigd.

Verkoopdagen:

U kunt de biertjes bestellen in de voorverkoop vanaf 1 oktober 2020. Vervolgens zijn er een aantal ophaaldatums. Hier kunt u uw bestelling ophalen. Wij houden ons aan de wet en vragen u om een legitimatie mee te nemen.

Doolhut III ophaalpunt – 14 OKT – woensdag – 18:00 – 21:00 (Extra)

Doolhut III ophaalpunt – 20 OKT – dinsdag – 18:00 – 20:00

Doolhut III ophaalpunt – 22 OKT – donderdag – 18:00 – 20:00

Doolhut III ophaalpunt – 24 OKT – zaterdag – 18:00 – 20:00

 

Bestellen:

Het makkelijkste is om uw biertjes online te bestellen en op te halen op een van de verkoopdagen. Met het bestellen van een kratje of six-pack kan via de volgende link.

KLIK HIER

De Vette Haas wordt niet los verkocht. 
Geen 18, geen bier.
Geniet maar drink met mate!

Wat is een Vette Haas?

De Vette Haas is een object wat al 75 jaar binnen de groep wordt gebruikt voor het gelijknamige spel. Tijdens dit spel zijn er twee teams die zich tegen overelkaar hebben opgesteld. Op de zijlijn staat een leiding met de Vette Haas in zijn handen. Op het moment dat de leiding de Vette Haas in de lucht werpt wordt deze gevulde postzak gevolgd door alle ogen. Precies op het moment dat de Vette Haas de grond raakt beginnen de teams naar de Vette Haas te rennen.

 

Het doel? Sleep de Vette haas, kosten wat het kost, als eerste over je eigen start lijn. Hier hoort een grote stoeipartij bij. Het grootste slachtoffer van dit spel is vaak de Vette Haas zelf. 

Met dank aan:

Zonder de onderstaande toppers was het ons niet gelukt om de Vette Haas te maken! Bedankt voor jullie hulp!